/ 2025/02/06

بحران خشکسالی بر ۹۸ درصد مناطق ایران سایه انداخت

تبلیغات بنری

به گزارش خبرنگار محیط زیست خبرگزاری برنا، بحران خشکسالی ناشی از کم آبی یکی از معضلات دیرینه زیست محیطی است که نه تنها جهان را تحت تاثیر قرار داده است. علاوه بر این، ایران از این مشکل حمایت نکرده و خشکسالی ۳۰ ساله را تجربه می کند.

اما طبق اعلام ناسا، به جز ایران، ۴۵ کشور دیگر در ۳۰ سال آینده با خشکسالی مواجه خواهند شد که این خشکسالی بین ۳۰ تا ۳۵ سال ادامه خواهد داشت.

همچنین بر اساس گزارش سازمان ملل، ۳۱ کشور جهان در آینده نزدیک با کم آبی مواجه خواهند شد و ایران یکی از مهم ترین کشورهایی است که در آینده با کمبود آب مواجه خواهد شد.

ایران در فهرست کشورهای خشک و بیابانی جهان قرار دارد

طبق آمار وزارت نیرو در تیر ۱۴۰۰، نیمی از جمعیت روستاهای ایران به آب سالم دسترسی ندارند. این آمار نشان می دهد که بیش از ۸۵ درصد از کل مناطق ایران با مشکل خشکسالی مواجه هستند.

نگرانی در مورد خشکسالی ایران زمانی تشدید می شود که میزان بارندگی سالانه ایران حدود ۲۵۰ میلی متر باشد. در حالی که این میزان کمتر از میانگین بارندگی آسیا و حدود یک سوم متوسط ​​بارندگی سالانه جهان است و از این رو ایران با بیش از ۳۴ میلیون هکتار بیابان از جمله کشورهای خشک و بیابانی منطقه و جهان شناخته شده است. .

همچنین بررسی میزان بارندگی در این کشور طی ۱۰ سال نشان می دهد که ایران بارندگی مورد نیاز خود را دریافت نکرده و در شرایط خشکسالی به سر می برد.

اکنون که ایران دو دهه از خشکسالی ۳۰ ساله خود را پشت سر گذاشته است. ۹۷ درصد کشور نه تنها با این بحران دست و پنجه نرم می کنند. شاید این وضعیت روز به روز بدتر می شود.

بازی بی رحمانه خشکسالی با زندگی روزانه ۱۱۵ نفر

از سوی دیگر، پدیده خشکسالی در دو دهه اخیر زندگی بیش از یک میلیارد نفر را به قدری سخت کرده است که پیش بینی ها نشان می دهد تا سال ۲۰۵۰ بیش از ۲۰۰ میلیون نفر به دلیل خشکسالی و کمبود غذا مجبور به مهاجرت خواهند شد. در سراسر جهان. افزایش سطح آب و دریا

به هر حال، علاوه بر این که ۴۷ درصد از قاره اروپا تحت تأثیر خشکسالی قرار دارد. تا سال آینده، بیش از دو سوم جمعیت جهان در وضعیت کمبود آب و یک سوم دیگر در وضعیت کمبود آب زندگی خواهند کرد.

علاوه بر اعلام بانک جهانی مبنی بر اینکه در ۲۰ سال گذشته بیش از یک میلیارد نفر با سیل و خشکسالی دست و پنجه نرم کرده اند. موسسه منابع جهانی گزارش می دهد که یک چهارم جمعیت جهان به آب دسترسی ندارند.

آگاهی سازمان های بین المللی همچنان ادامه دارد، اما تاکنون هیچ طرح جامعی برای این مشکل جهانی اندیشیده نشده است. سازمان ملل همچنین اعلام کرده است که اگر جهان به مصرف آب به میزان فعلی ادامه دهد. تا سال آینده بیش از دو میلیارد و ۷۰۰ میلیون نفر در جهان با کمبود آب مواجه خواهند شد.

با توجه به اینکه تغییرات اقلیمی، گرم شدن زمین، افزایش مصرف آب در بخش‌های مختلف شرب، صنعتی و کشاورزی و نبود شکل خاص مصرف از عواملی هستند که منجر به خشکسالی می‌شوند. بر اساس گزارش سازمان جهانی هواشناسی، حوادث مربوط به اقلیم و آب در ۵۰ سال گذشته به طور متوسط ​​روزانه ۱۱۵ کشته و ۲۰۲ میلیون دلار خسارت وارد کرده است.

انتهای پیام

تبلیغات بنری

منبع : خبرگزاری borna

تایماه

https://taimahmag.ir
 

آخرین مقالات

لینک های مفید

تازه های تکنولوژی

تازه های ورزشی

تازه های جهان