/ 2025/02/05

بررسی بازسازی یک سرمایه ملی/ ورزشگاه آزادی چگونه نونوار شد؟

تبلیغات بنری

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری برنا، ورزشگاه آزادی یکی از بزرگ ترین و قوی ترین ورزشگاه های آسیا این روزها در حال بازسازی است و فاز اول آن با موفقیت به پایان رسیده است. تجدید ساختار که به راحتی شکل نگرفت و برای مدت طولانی کلید خورد، در دولت چهاردهم سرعت و شدت گرفت.

آزادی همچنان در حال بازسازی است و فاز دوم آن که بخش هایی خارج از زلگ غربی را پوشش می دهد، اکنون وارد مرحله تخریب شده و بازسازی در حال انجام است. به گفته مسئولان، بازسازی کامل این ورزشگاه تا سال ۱۴۰۵ به طول می انجامد، اما ماجرا تاکنون چگونه پیش رفته است؟

آزادی؛ چه اتفاقی افتاد

ورزشگاه آزادی در سال ۱۳۵۰ برای بازی های آسیایی ساخته شد و تا مدت ها به دلیل کمبود صندلی گنجایش ۱۲۰ هزار تماشاگر را داشت.

در ایام کرونا درهای این ورزشگاه بسته شد و خرداد در سال ۹۹ بار دیگر پذیرای تماشاگران بود. در آن زمان هنوز مشکلات ورزشگاه حاد نبود اما در مجموع اصلاحات خاصی جز نصب صندلی و نگهداری چمن انجام نشد.

بررسی دستور وزیر ورزش

خرداد ۱۴۰۱ بود که حمید سجادی پس از انتشار چند فیلم از هرج و مرج در راهروها دستور رسیدگی به وضعیت امنیتی سکوها را صادر کرد.

در تیرماه همان سال مشکلات برق ورزشگاه تشدید شد. با دستور وزیر ورزش و جوانان و با تاکید مدیرعامل شرکت “توسعه و تعمیر اماکن ورزشی” و زیر نظر معاونت امور فنی و مهندسی این شرکت مناقصه انجام شد. برای قدرت اضطراری فشار متوسط ​​نگهداری می شود. سامانه ورزشگاه ۱۰۰ هزار نفری مجموعه ورزشی آزادی در سالن نصرت مجموعه ورزشی انقلاب برگزار شد. برای حدود نیم قرن، این سیستم در آینده نزدیک بازسازی خواهد شد. در آینده نزدیک مقرر شد کابل ها و کلیدهای ورزشگاه «آزودی» پس از نیم قرن به طور کامل تعویض شود.

در پایان لیگ بیست و یکم و زمانی که سجادی وزیر ورزش شد، ماجرای بازسازی ورزشگاه شکل جدی تری به خود گرفت. در تیرماه ۱۴۰۲ پس از شروع پروژه زیباسازی سکوی ورزشگاه آزادی و تخریب، زیرسازی و زیرسازی، بتن ریزی و ساخت سکوهای تماشاگران استادیوم آزادی لازم برای اجرای سکوهای سبک در این ورزشگاه آغاز شد.

شرکت توسعه و تجهیز اماکن ورزشی مسئولیت بازسازی را بر عهده داشت. مهیار اصغریان، رئیس جمهور وقت در این باره اظهار داشت: اگر ورزشگاه برای ما تکمیل شود و منابع مالی لازم طبق برنامه تامین شود، این پروژه در مدت ۱۸ تا ۲۰ ماه به اتمام می رسد، اما این یک پروژه است. زمان به خودی خود عملیات بازسازی و لیگ مسابقات تقریباً سه روز از هفته را برای تعمیر از دست خواهیم داد و طبیعتاً پروژه طولانی تر می شود و حدود ۳ سال دیگر به اتمام می رسد.

سخنان اصغری مهر تایید کرد که روند بازسازی طولانی شده است. طرح هایی برای بازسازی استادیوم فوتبال آزادی در دهه گذشته مطرح شد، اما هرگز از زمین خارج نشد. در نهایت مقرر شد بازسازی همزمان با مسابقات لیگ بیست و دوم انجام شود.

استادیوم «آزادی» چگونه تعمیر شد؟

از سال ۱۴۰۱، آغاز بازسازی جدی

از ابتدای بهسازی در زمان سجادی تا بسته شدن ضلع غربی برای جدی‌تر شدن مرحله اول بازسازی زیر نظر کیومرث هاشمی و دستور پیگیری جدی‌تر. بازسازی در دولت چهاردهم تاکنون اقدامات مهمی در این زمینه انجام شده است.

در ابتدا، تخریب بخش‌هایی از کف ورزشگاه برای رعایت استاندارد ارتفاع مناسب و سبک‌سازی سازه‌ها ضروری بود. این اقدام برای اصلاح وضعیت ساختاری ورزشگاه ضروری بود. بنا به ادعای سمت خبری این بازسازی، این اقدامات اولین گام بود که پس از وقفه ای طولانی در اجرای پروژه، در سال ۱۴۰۳ مسئولیت بازسازی به مؤسسه حرا، یکی از زیر مجموعه ها محول شد. موسسه حرا قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء.

در مرداد ماه ۱۴۰۳ بهرامی مشاور مدیر کل پروژه بازسازی ورزشگاه آزادی در جمع خبرنگاران گفت که در مورد تجهیز مجدد و مطالبات کنفدراسیون فوتبال آسیا دو موضوع داریم. ما پلتفرم های منسوخ را جمع آوری کردیم. قسمت غربی با قطعات بتنی پیش ساخته و بر اساس تکنولوژی روز دنیا بازسازی شد. مقاوم سازی لرزه ای مستلزم تقویت سازه ای بود که روی آن کار می کردیم. بنابراین، این سازه تا ۱۰۰ سال آینده دوام خواهد داشت.

پایان مرحله اول با افتتاحیه بازی نوستالژی

سرانجام پس از دو سال، فاز اول ورزشگاه بازسازی و ضلع غربی ورزشگاه به طور کامل بازسازی شد. مهدی نصیبی مدیر ورزشگاه آزادی درباره تغییرات انجام شده گفت: تغییرات عمده ای در قسمت غربی ورزشگاه ایجاد شده است که از جمله مهم ترین آنها می توان به اضافه شدن صندلی های VIP، اضافه شدن دو تریبون CIP، ساخت پنج تریبون مجزا اشاره کرد. صندلی ها سوئیت برای میهمانان ویژه، افزایش ۴۰ متر مربع مساحت تابلوی امتیاز با قابلیت تصویر بزرگ شده و نزدیک به 4K و همچنین بازسازی مکان ویژه خبرنگاران و ایجاد تونل. برای خبرنگاران

کار در این قسمت از ورزشگاه نسبت به قسمت شرقی سخت ترین است، زیرا بخش VIP و خبرنگاران وجود ندارد، فقط زمین ها نیاز به بازسازی دارند. حالا البته زمین های پشت دروازه خراب می شود و مرحله بعدی به گوش می رسد.

چیزی که ما می بینیم

ورزشگاه “آزودی” نیاز مبرمی به بازسازی داشت اما در این سال ها خیرین اندکی به فکر بازسازی بودند. هیچکس آجری روی آجر قبلی نگذاشت، بالاخره در دولت چهاردهم این ماجرا جلوه جدی تری پیدا کرد و حالا می توان گفت حداقل ۳۰ درصد ورزشگاه مدرن و به روز است. البته هنوز بازی رسمی برگزار نشده است که می توانیم آن را پر از جمعیت ببینیم، اما اگر کار با همین جدیت پیش برود بالاخره لیگ بیست و ششم در ورزشگاه مدرن شده آزادی برگزار می شود و از بودنش لذت می بریم حاضر از مخاطبان

انتهای پیام/

تبلیغات بنری

منبع : خبرگزاری borna

تایماه

https://taimahmag.ir
 

آخرین مقالات

لینک های مفید

تازه های تکنولوژی

تازه های ورزشی

تازه های جهان