به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری برنا. در سال های اخیر اصلاح نظام مالیاتی کشور به طور جدی در دستور کار قرار گرفته است. از این طریق تلاش می کنیم وابستگی به درآمدهای نفتی را در بودجه کاهش دهیم و بر درآمدهای مالیاتی برای اداره کشور و پیشرفت تمرکز کنیم. این امر مستلزم یک سیستم مالیاتی موثر و ارتباط دو طرفه موثر با مودیان است.
از سوی دیگر، انصاف مالیاتی یکی از مهم ترین شاخص های مورد استفاده سیستم های مالیاتی کارآمد و مدرن است. از این منظر سیاستمدار باید از اقشار آسیب پذیر جامعه در زمینه مالیات حمایت کند. افزایش ۱۰۰ درصدی معافیت مالیاتی مشاغل کوچک و حمایت از دستمزد و تولید در لایحه بودجه ۱۴۰۴ در این زمینه قابل مشاهده است.
لایحه بودجه ۱۴۰۴ نشان دهنده تغییر قابل توجهی در سیاست مالیاتی با هدف نفع افراد، به ویژه حقوق بگیران و مشاغل کوچک است. دولت با درک فشارهای اقتصادی که گروه های آسیب پذیر با آن مواجه هستند، رویکردی هدفمند برای افزایش مشوق های مالیاتی، کاهش مالیات بر تولید و افزایش کارایی در پیش گرفته است. کل سیستم مالیاتی را پذیرفته است. این اقدامات برای افزایش رشد اقتصادی، تشویق به تبعیت و در نهایت بهبود شرایط زندگی مردم طراحی شده است.
فرامرز شهسواری نماینده هشترود در شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری برنا در خصوص حمایت از حقوق بگیران و مشاغل خرد و بخش تولید در چارچوب مالیات در بودجه ۱۴۰۴ و ادامه طرح علامت گذاری مالیاتی در سال آینده را در ادامه مشاهده می کنید
شوهسواری در خصوص افزایش ۱۰۰ درصدی معافیت مالیاتی حقوق بگیران و مشاغل خرد که سه برابر نرخ تورم است، گفت: در شرایط تورم بالا، حمایت از اقشار مختلف باید در دستور کار قرار گیرد. در این راستا لازم بود معافیت مالیاتی برای حقوق بگیران و دارای درآمد دائمی متناسب با تورم افزایش یابد. در بودجه سال ۱۴۰۴ معافیت مالیاتی بسیار افزایش یافت و این موضوع زمینه ساز اجرای اصلاحات مهم مالیاتی به نفع مردم و به ضرر غلات درشت شد.
وی ادامه داد: با توجه به تورم و گرانی هایی که شاهد هستیم، با تصویب مصوبه دولت برای افزایش اعتبارات مالیاتی، شاهد افزایش حداکثری معافیت مالیاتی کارگران و مشاغل خرد به ۱۰۰ واحد بوده ایم. درصد به نفع حقوق بگیران و حقوق بگیران.
این نماینده مجلس گفت: کمترین کاری که می توانستیم به نفع کارمندان و بنگاه های کوچک انجام دهیم این بود که با افزایش حداکثری معافیت مالیاتی از تاثیر تورم بر این اقشار بکاهیم. تاثیر تورم بر حقوق بگیران قابل کنترل و حذف نیست، اما می توانیم با سیاست هایی مانند افزایش معافیت های مالیاتی آن را کاهش دهیم. در این راستا موضوع افزایش معافیت مالیاتی حقوق بگیران و بنگاه های کوچک تا ۳ برابر تورم در دستور کار قرار گرفت و طرح بودجه ۱۴۰۴ به تصویب رسید.
شهسواری گفت: از جمله پیشنهاداتی که مجلس با همکاری دولت ارائه کرد، توانستیم افزایش آزادی مالیاتی برای حقوق بگیران و کارآفرینان خرد را در لایحه قانون قرار دهیم. در این راه باید از کسانی که درآمد ثابتی دارند و به شدت تحت تاثیر تورم هستند حمایت کرد.
وی ادامه داد: با توجه به تسهیلات مناسبی که به حقوق بگیران تا سقف ۲۴ میلیون تومان داده می شود و همچنین افزایش صد درصدی معافیت های مالیاتی بنگاه های کوچک در کنار کاهش مالیات تولید، در سال آینده باید تمرکز دولت بر این موضوع باشد. مالیات بر کالاهای بزرگ غلات و سودآور است و با این مزایا عملاً فشار بر بنگاه های کم درآمد و کوچک از بین می رود. ما در بودجه ۱۴۰۴ سیاست هایی را برای حمایت از آسیب پذیرترین اقشار در حوزه مالیاتی با وضع مالیات بر درآمدهای بالا ارائه کردیم.
شاهواری گفت: حقوق بگیران، کارگران و صاحبان مشاغل خرد از طبقات متوسط تا پایین جامعه هستند. در مجلس سعی کردیم با مالیات از این گروه ها حمایت کنیم. اما قشر مرفه جامعه که بیشتر از برق و گاز و امکانات استفاده می کنند و درآمد بیشتری دارند مالیات بیشتری می پردازند.
انتهای پیام