خبرگزاری برنا گزارش می دهد که یک تیم تحقیقاتی روش جدیدی برای کپسوله کردن پروبیوتیک ها ارائه کرده است. آنها از نانوذرات برای محافظت از پروبیوتیک ها استفاده کردند. این نانوذرات با رسوب ضد حلال تولید می شوند و اثربخشی آنها در شبیه سازی های آزمایشگاهی و آزمایش های حیوانی تایید شده است. نتایج این پروژه در مجله LWT منتشر شد.
هنگام مصرف، پروبیوتیک ها به حفظ تعادل سالم میکروارگانیسم ها در روده کمک می کنند، اما اغلب برای زنده ماندن باید بر شرایط سخت در سیستم گوارشی مانند اسید معده، صفرا و سایر مشکلات گوارشی غلبه کنند.
در این مطالعه، دانشمندان دو ماده طبیعی، زین (پروتئین ذرت) و پلی ساکاریدهای محلول سویا را ترکیب کردند تا ساختاری ایجاد کنند که پروبیوتیک ها را در خود محصور کرده و از آنها در برابر تأثیرات محیطی محافظت می کند.
نتایج امیدوارکننده بود. پروبیوتیک های کپسوله شده نرخ بقای قابل توجهی بالاتری در شرایط شبیه سازی شده گوارشی داشتند. هنگامی که پروبیوتیک های کپسوله شده روی موش ها آزمایش شدند، نه تنها از دستگاه گوارش جان سالم به در بردند، بلکه سلامت روده را نیز بهبود بخشیدند.
میکروبیوتای روده موشها تنوع بیشتر و سطوح بالاتری از باکتریهای مفید را نشان داد، در حالی که سطوح باکتریهای مضر کاهش یافت.
چنگ چنگ، یکی از اعضای تیم، گفت: این تحقیق میتواند منجر به مکملهای پروبیوتیک مؤثرتر شود که از هضم در سیستم گوارشی جان سالم به در میبرد و سلامت روده را بهبود میبخشد و راه را برای غذاهای عملکردی بهتر هموار میکند.
انتهای پیام/