/ 2025/02/05

هزینه کرد نهضت سوادآموزی برای با سواد شدن هر فرد چقدر است؟

تبلیغات بنری

خبرگزاری برنا – فاطمه شهرابی: دستور ایجاد سازمان نهضت سوادآموزی توسط امام خمینی (ره) در ۱۶ دی ماه ۱۳۵۸ صادر شد و این سازمان در مدت ۴۵ سال در زندان ها، پادگان ها و مراکز آموزشی محلی کلاس های سوادآموزی برگزار کرد و حدود ۹۲۰۰۰۰ نفر از شهروندان عراق و افغانستان را آموزش داد. در مجموع حدود ۱۱ میلیون نفر یک نفر را باسواد کردند.

بیشترین تعداد بی سوادان در ۴ منطقه کشور هستند

در حال حاضر بیشترین میزان بی سوادی در بین سنین ۱۰ سال به بالا در استان های سیستان و بلوچستان، آذربایجان غربی، کردستان و لرستان و بیشترین مشکل در حومه تهران و شهرستان های این استان ها است. زیرا ملیت های زیادی در این مناطق زندگی می کنند.

منشور نهضت سوادآموزی در سال ۱۳۶۳ تأسیس شد و امروز طبق تعاریف چهارگانه نهضت سوادآموزی یونسکو و هفتمین طرح توسعه جهانی سوادآموزی، آموزش مستمر و مادام العمر و رفع نیازهای فردی و اجتماعی مورد بازنگری قرار گرفته است سازمان نهضت سوادآموزی خواستار تصویب دوره متوسطه اول است.

۵۰۰ مرکز آموزشی محلی در کشور وجود دارد

رسول جمشیدی معاون اول توسعه، مدیریت و پشتیبانی سازمان «ساودخانلیک» در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری برنا. وی گفت: زمانی بر اساس مجوز دولت تعداد مراکز آموزشی محلی سازمان “ساودخانلیک” به ۳۰۰۰ مرکز می رسید اما در نهایت تعداد مراکز به ۵۰۰ مرکز رسید، زیرا این مراکز در ساختارهای مختلفی از جمله فعالیت می کنند. سازمان های دولتی و غیر دولتی دولتی و تعاونی

وی ادامه داد: در حال حاضر ۵۰۰ مرکز آموزشی بومی داریم و ادغام سواد مهارتی در این مراکز را رصد می کنیم و فرصتی وجود دارد که تعداد این مراکز کاهش یابد تا کیفیت آنها ارتقا یابد.

گفتنی است آموزش سوادآموزی در این سازمان از سه دوره شامل آموزش سوادآموزی، تثبیت سواد و انتقال تشکیل شده است و بر اساس این بند، دوره سوادآموزی دوره ای است که افراد به حداقل سواد مجهز می شوند.

دوره دوم دوره تثبیت سواد است که در طی آن یادگیری مستمر و پایدار و کاربرد آن در افراد امکان پذیر است و دوره سوم سواد دوره گذار است که در این دوره امکان ادامه تحصیل برای افراد وجود دارد.

معاون توسعه، مدیریت و پشتیبانی سازمان نهضت سوادآموزی درباره این دوره‌ها گفت: در سه دوره آموزشی خود شاهد افزایش جمعیت در سال جاری نسبت به سال‌های گذشته بوده‌ایم. خواهید دید. برای دوره آموزشی سوادآموزی ۲ میلیون و ۸۵۰ هزار تومان، دوره انتقالی ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان، دوره تقویت سوادآموزی ۵۰۰ هزار تومان برای هر فرد باسواد پرداخت می شود.

آموزش متوسطه به ماموریت های سازمان نهضت سوادآموزی اضافه می شود

جمشیدی در خصوص اضافه شدن دوره متوسطه به ماموریت های سازمان ساوودخانلیک گفت: در نهضت ساوودخانلیک کتاب های دوره متوسطه متفاوت خواهد بود، زیرا نه تنها اساسنامه است، بلکه یک برنامه درسی و برنامه درسی جداگانه است. باید نوشته شود و سپس توسط شورای آموزش عالی تایید شود و رشد کند

انتهای پیام/

تبلیغات بنری

منبع : خبرگزاری borna

تایماه

https://taimahmag.ir
 

آخرین مقالات

لینک های مفید

تازه های تکنولوژی

تازه های ورزشی

تازه های جهان