به گزارش خبرگزاری برنا، داروهای مشتق شده از پلاسما بیشترین ارزش را در زمینه تجهیزات پزشکی و بهداشتی دارند، بنابراین خودکفایی هر جامعه در تولید این محصولات می تواند یکی از اهداف بلندمدت این سازمان باشد. مقامات و نهادهای ذیربط در این زمینه برای توسعه عرضه داخلی و همچنین کسب ارز کلان. البته شرکت های علمی اهمیت این حوزه را نادیده نگرفتند، شرکت علمی Medvac Bio (medvacbio.com) به عنوان اولین کارخانه تصفیه پلاسما در خاورمیانه توانست طرح تولید را اجرا کند. محصولات مشتق شده از پلاسمای خون با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی.
این شرکت آگاه بخش بزرگی از نیاز داخلی کشور به محصولات تولید شده از پلاسمای خون را تامین کرده است.
بردیا فرزام فر مدیر شرکت بیودارویی مدوک درباره فعالیت شرکت بیودارویی مدوک و نقش آن در تولید فرآورده های دارویی از پلاسمای خون در کشور گفت: شرکت بیودارویی مدوک اولین و تنها شرکت فراوری پلاسمای خون در خاورمیانه است. که ماده اولیه آن پلاسمای خون انسان است که داوطلبانه داده می شود. محصولات مشتق شده از پلاسمای خون برای درمان بیماری های خودایمنی، هموفیلی یا افرادی که به دلایلی خون از دست داده اند و بدن آنها نیاز به جایگزینی حجم خون از دست رفته دارند استفاده می شود.
به گفته وی، عمده محصولات این شرکت علمی داروهایی مانند آلبومین و ایمونوگلوبولین (IVIG) است که در درمان بیماری های مختلف کاربرد دارد.
مدیرعامل مادوک بیو دارو به برنامه های آتی این شرکت برای توسعه و راه اندازی خط تولید جدید اشاره کرد و اظهار داشت: شرکت ما حدود سه سال است که در زمینه تولید و فروش داروهای آلبومین و ایمونوگلوبولین فعالیت می کند. اخیراً تیم تحقیق و توسعه (R&D) این شرکت تولید یک محصول صورتحساب را آغاز کرده است که قصد داریم ظرف دو سال آینده آن را تولید و به بازار عرضه کنیم.
فرزام فر درباره نحوه تامین پلاسما برای تولید فرآورده های دارویی گفت: از بسیاری از کشورهای همسایه درخواست پلاسمای خون داریم اما از آنجایی که اولویت اصلی ما تامین نیاز داخلی کشور است، بهتر است پلاسما را تصفیه و پلاسما تولید کنیم. . – محصولات تولید شده در داخل کشور و برای مردم.
مدیر شرکت «بیوداروسازی مدوک» درباره هزینه طرح تولید محصولات به دست آمده از پلاسمای خون اظهار کرد: بسته به نوع و کشور وارداتی، واردات این مشتقات از هر صد هزار لیتر خون است که می توانیم به آن تبدیل کنیم. محصولات و محصولات می توان سالانه بین ۲۰ تا ۳۰ میلیون یورو در کشور حاصل از پلاسما صرفه جویی کرد.
وی افزود: در حال حاضر تلاش می کنیم ظرفیت تولید خود را به ۳۰۰ هزار لیتر برسانیم و در صورت تحقق این امر تا ۱۰۰ میلیون یورو شاهد کاهش ارز در کشور خواهیم بود. با افزایش ظرفیت تولید بنگاه و استفاده از فناوری یک شرکت دیگر در تولید این دو محصول به دست آمده از پلاسمای خون و عرضه آنها به بازار، تقریباً نیاز کشور به (IVIG) و همچنین نیاز کشور به آلبومین تا ۷۰ درصد
مدیر کل مدوک زید دارو هدف فعلی ما را انتقال فناوری این محصول به سایر کشورها اعلام کرد و در خصوص برنامه های صادراتی این شرکت اظهار داشت: البته ما محصولات خود را در کشورهایی مانند عراق و سوریه به ثبت رسانده ایم اما به دلیل اینکه ما هدف اصلی تامین نیاز داخلی کل کشور است، بنابراین پس از رسیدن به این هدف، صادرات را آغاز خواهیم کرد.
به گفته وی، تولید این فرآورده دارویی در این مجموعه علمی منطقه البرز برای ۲۰۰ نفر به صورت مستقیم شغل ایجاد کرد که البته بسیاری از افراد به صورت غیرمستقیم خارج از این مجتمع در بخش های مختلف مشغول به کار هستند.
فرزام فر در خصوص بهره وری این شرکت علمی در ساخت و تولید تعدادی دارو از متخصصین و فارغ التحصیلان دانشگاهی گفت: با توجه به اینکه بخش عمده فعالیت اصلی شرکت ما کاملا تخصصی است، آشنایی با رشته های علوم زیستی می باشد. یک واقعیت غیرقابل انکار تخصص پرسنل متخصص شرکت ما است در این گروه ما ۵ کارمند با مدرک دکترا داریم و در سایر زمینه ها مانند کنترل کیفیت، تولید و تضمین کیفیت، میانگین تحصیلات کارکنان ما فوق لیسانس است.
مدیرعامل شرکت مدوک بیو دارو با اشاره به اثربخشی صندوق نوآوری و شکوفایی در توسعه خط تولید دارویی خاطرنشان کرد: صندوق نوآوری و شکوفایی توانست با ارائه خدماتی مانند فرصت، تولید و فرآوری این محصولات دارویی را توسعه دهد. و تضمین می کند. با توجه به شرایط اقتصادی و هزینه های بالای ساخت محصولات دارویی، تسهیلات و خدمات صندوق نوآوری و شکوفایی می تواند تاثیر بسزایی در تولید کارآفرینان و محصولات دانشی داشته باشد. با کمک صندوق نوآوری توانستیم مرحله اول و دوم طرح تولید محصولات از پلاسمای خون را با موفقیت اجرا کنیم و به مدت سه سال در بازار حضور داشته باشیم. اگر کمک های اخیر صندوق نوآوری و شکوفایی نبود، قطعاً نمی توانستیم به این راحتی وارد بازار کار شویم.
فرزام فر در پایان به انتشار فراخوان شرکت در برنامه ملی «تولید دارو از پلاسما» توسط صندوق نوآوری و شکوفایی اشاره کرد و گفت: با در نظر گرفتن تجربه شرکت ما در زمینه تولید محصولات پلاسما. ، ما به عنوان یکی از تهیه کنندگان در این طرح شرکت کردیم. امیدواریم با استفاده از این طرح سرمایه گذاری دولتی، ظرفیت تولید فرآورده های پلاسمای خون را افزایش دهیم.
انتهای پیام/