خبرگزاری برنا نگار قاسمی منش: بیست و دومین نمایشگاه بین المللی محیط زیست چهارشنبه ۷ آذرماه با حضور محمدرضا عارف معاون اول رئیس جمهور، شینا انصاری معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، ۲۵۰ شرکت خودروسازی، سیمان و سایر صنایع، ۷۰ سازمان محیط زیست داخلی میزبان آثار وی بود. با بیش از ۱۰۰ وبینار و سمینار آموزشی در شهر آفتاب آغاز شده است.
علاوه بر سازمان های مردم نهاد که با مجوز وزارت ورزش و جوانان به همراه غرفه سمنها وارد این نمایشگاه شدند. تشکل های مردمی که به صورت داوطلبانه حامی محیط زیست بودند از سراسر کشور در این نمایشگاه شرکت کردند.
کارآفرینی گروه «رستاگل» با مشارکت نیروهای حفاظت از درختان
یکی از هدایای گوناگونی که در سالهای اخیر با رویکرد زیست محیطی جایگاه خود را در بین جوانان باز کرده است؛ هدیه کاشت نهال استثنایی است. گروه «رستاگل» که با کاشت گیاهان خاص به حق خود در احیای طبیعت و کارآفرینی پرداخت. امسال در غرفه ویژه خود در نمایشگاه بین المللی محیط زیست میزبان بازدیدکنندگان خواهد بود.
محدث پناهی مدیر گروه ۷۰ نفره روستاگل در گفتگو با خبرنگار محیط زیست خبرگزاری برنا در خصوص طرح هدیه درخت گفت: طرح هدیه درخت در سال ۱۳۹۶ کلید خورد. . ; مردم می توانستند درختی را از هر نقطه ای از جهان و با هر قصدی دریافت کنند. منظور از مراقبت از درخت، تامین هزینه های کاشت نهال است که توسط گروه “رستگال” انجام می شود.
وی با اشاره به شناسه درختان ادامه داد: همراه با نگهداری از درختان به هر درخت شناسه ای در قالب پلاک موتوری داده می شود که شامل اطلاعات درخت، اطلاعات گیرنده، مختصات جغرافیایی می باشد. درختان تعداد درختان و نهال ها
مدیر گروه «رستاگل» در ادامه با اشاره به اختلالات در روند فعالیت های زیست محیطی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه کار «رستاگل» به محیط زیست و لطافت درختان و گیاهان مربوط می شود؛ در این راستا با توجه به این موضوع که در حال انجام است. «رستاگل» نیز مطالبه خود را با زبانی نرم و مسالمت آمیز بیان کرد و از این طریق بر موانع فائق آمد.
پناهی در خصوص اخذ مجوز افزود: با وجود اینکه گروه «رستاگل» تحت کنترل شماره ثبت نام غیرتجاری درج شده برای این مؤسسه است. کار می کند اما محدودیتی برای گسترش کار محسوب نمی شود. به عبارتی «رستاگل» انرژی را در سراسر ایران برای رسیدگی به درختان بسیج کرده است و به همین دلیل به محل کاشت درخت اهمیت زیادی می دهد.
وی با بیان اینکه مراقبت از درخت برای «رستاگل» مهمتر از کاشت درخت است، تصریح کرد: علاوه بر ایمنی بسترهای کاشت، ارقام انتخاب شده برای کاشت. باید با محیط و جغرافیای محیط سازگار باشند تا درختکاری پایدار صورت گیرد. زیرا شهرداری معمولاً شروع به کاشت درختانی می کند که پس از مدت کوتاهی از بین می روند در حالی که درختان روستاگل به آب کمی نیاز دارند. بعد از مدتی به خودکفایی می رسند.
مدیر گروه درختکاری با اشاره به فعالیت قبلی «رستاگل» تصریح کرد: گروه «رستاگل» در شبکه های اجتماعی با تاکید بر آموزش جمعی در ارتباط با توسعه محتوا در قالب مستند و ویدئوی محیطی فعالیت می کرد. جذب کارمندان «رستاگل» نیز به منظور آشنایی با فرد داوطلب به مدت چند ماه انجام می شود و از این رو «رستاگل» تنها بر اساس مدارک کارمندی را استخدام نمی کند. برعکس، تعهد و تخصص حرف اول را در جذب پرسنل «رستاگل» می زند.
جایزه «رادمنش» به همه کسانی که به محیط زیست اهمیت می دهند
از دیگر غرفه های بیست و دومین نمایشگاه بین المللی محیط زیست، جایزه محیط زیستی محمد رادمنش بود که به عنوان راهی برای تقدیر و تجلیل از افراد و انجمن های فعال در حوزه حفاظت از محیط زیست و طبیعت شناخته می شود.
فرشاد کریمی، دبیر جایزه رادمنش در گفتگو با خبرنگار محیط زیست خبرگزاری برنا، با اشاره به انتخاب ۹ همایش و ۱۵ نفر در آخرین دوره این مسابقات گفت: این مسابقه که از سال ۱۳۹۴ برگزار شده است. ۲۰۱۶; سالانه میزبان شرکت کنندگان در دو بخش انفرادی و گروهی است.
وی با اشاره به انتشار ۵ عنوان کتاب از سال ۸۳ ادامه داد: رادمنش قبل از تأسیس جایزه، کارهای محیط زیستی انجام می داد و به انجمن هایی که در مضیقه مالی بودند کتاب می داد.
دبیر جایزه رادمنش حضور امسال در این مسابقه را نمونه ای دانست و افزود: با توجه به اینکه اطلاع رسانی این مسابقه از طریق صفحات شبکه های اجتماعی، خبرنامه ها و فراخوان ها اعلام می شود; شرکت کنندگانی از سراسر کشور در این مسابقه شرکت می کنند.
کریمی با بیان اینکه داوری در این مسابقه بر اساس اندازه و محورهای جایزه انجام می شود، تصریح کرد: امسال میزبان ۹۰ اثر به منظور حمایت و انتشار بودیم. آگاهی زیست محیطی، از ۲۰ تا ۳۰ اثر برنده این جایزه شدند.
جلسات انجمن “نوژین نقد” ویژه شکارچیان / فرصت و حمایت انجمن “نوژین نقد” از بانوان عشایر
موسسه “نوژین نقد” نیز از دیگر غرفه های این نمایشگاه بود که از سال ۱۳۸۵ فعالیت خود را آغاز کرد و در حال حاضر ۲۵۰ عضو دارد.
ادریس وهابی، رئیس هیات مدیره این سازمان مردم نهاد در گفتگو با خبرنگار محیط زیست خبرگزاری برنا، در خصوص فعالیت های “نوژین نقده” با توجه به اینکه مخاطبان و جامعه هدف این سازمان هستند، گفت: عشایر، کشاورزان و دانش آموزان؛ فعالیت موسسه نیز با هدف آموزش زنان روستایی و با توجه به نیاز اقشار مختلف می باشد.
وی با اشاره به آموزش محیط زیست در مراکز آموزشی ادامه داد: جدا از ده ها و صدها جلسه با شکارچیان در خصوص شکار مجاز، زمان شکار و یا شکار حیوانات در حال انقراض؛ جلسات به منظور استفاده صحیح از آب و کشت محصولات کم آب کشاورزان برگزار می شود. پروژه های مربوط به معیشت و رفاه زنان روستایی نیز در حال توسعه است.
«فال اکولوژیک» موزه فرهنگی سمیرم
موزه تنوع زیستی و فرهنگ سمیرم که بدون کمک مالی و با خلاقیت و ابتکار اعضای انجمن «پیام آوران سبز سمیرم» راه اندازی شده بود، اینجا نیز غرفه داشت. نمایشگاه
مهدی بهرامیان، رئیس این اتحادیه در گفتگو با خبرنگار محیط زیست خبرگزاری برنا، درباره این موزه گفت: با توجه به اینکه تجهیزات و اقلام فرهنگی این موزه، تاکسی و اقلام بازیافتی قابل خریداری نیست؛ این موزه در سال ۲۰۱۸ به دلیل عدم امکان خرید تاکسی و اقلام بازیافتی موجود است. توسط مردم اهدا شد؛ این موزه همچنین میزبان کلاس های آموزشی برای بازدیدکنندگان از مدارس و افراد دیگر است.
وی با اشاره به ۳۰۰ عضو فعال از سال ۹۲، ادامه داد: هر نقطه بوم شناختی در قالب فال اکولوژیکی گنجانده شده است که به عنوان یک ایده طنز و بدیع ارائه می شود.
رئیس انجمن با اشاره به مشکل فروش برخی از هنرمندان افزود: علاوه بر این بخشی از موزه به فروش محصولات و صنایع دستی هنرمندان اختصاص دارد تا مشکل فروش هنرمندان حل شود. این فروشگاه اینترنتی همچنین به فروش محصولات و ارائه جاذبه های گردشگری شهر می پردازد. اما آبی که در موزه استفاده نمی شود نیز با قیمت صنعتی محاسبه می شود.
نگرانی شرکت “جین بنان سروستی بوکان” برای خطرناک ترین گونه های جانوری
یکی از غرفه های این نمایشگاه تب و تاب متعلق به انجمن زیست بوم «جین بنان سروستی بوکان» بود که دغدغه احیای مرغ را داشت و این دغدغه تبدیل به تصویر مرغ در آثار هنری شده است. با اقدامات انجمن “جین بنان سروستی بوکان” تعداد حیوانات در حال انقراض در ایران از ۱۶ به ۳۰ تا ۴۰ مورد افزایش یافته است.
جعفر شیخ جلیلی، هیئت مدیره این انجمن در گفتگو با خبرنگار محیط زیست خبرگزاری برنا، درباره صدای گوسفند در صنایع دستی گفت: تصویر این پرنده مربوط به ۱۵۰۰ سال گذشته است. با دستان هنرمند بر روی بشقاب، کاسه، بشقاب گردنبند و سایر محصولات بازسازی شده است.
وی با اشاره به ثبت این انجمن از سال ۱۳۸۸ ادامه داد: با توجه به اینکه فعالیت انجمن جین موز حمایت مشترک از ۱۵۰ صنعتگر از مرغ است. در ابتدای کار تعداد این پرندگان ۱۶ عدد بود که با اقدامات حفاظتی انجمن و همکاری سازمان حفاظت محیط زیست کردستان تعداد آنها به ۳۰ تا ۴۰ عدد افزایش یافت اما نمی توان این افزایش را احیا نامید زیرا در حال حاضر وجود دارد. کمتر از ۱۰۰۰ نفر از این پرندگان
حضور ارتش تک نفره “برای حفاظت از گوشتخواران ایران”
مغازه دیگری در نمایشگاه رد پای گوشتخواران را با دقتی مثال زدنی در قالب های سفالی قاب کرده است. انجمن حفاظت از گوشتخواران ایران ارتشی تک نفره بود که با کارشناسان مختلف روی هر حیوان کار می کرد.
محمدعلی ادیبی کارشناس حیات وحش، مدیر و تنها عضو این مجموعه در گفتگو با خبرنگار محیط زیست خبرگزاری برنا، فعالیت این انجمن را پژوهشی، آموزشی و پژوهشی خواند و گفت: علاوه بر برگزاری رویدادهای متعدد، دوره های آموزشی اکولوژی گوشتخواران، شناخت جمجمه، اسکلت، رد پا و نیمرخ گوشتخواران نیز بخشی از مطالعات رایگان انجمن حمایت از گوشتخواران در سراسر ایران بود.
وی جامعه هدف این انجمن را بوم شناسان، بوم شناسان و گردشگران طبیعت دانست و ادامه داد: با توجه به اینکه انجمن از سال ۱۳۹۷ فعالیت رسمی خود را آغاز کرده است. قدردانی از کار دامداران یکی از دستاوردهای انجمن است. یعنی اتحادیه شبزیستی حیوانات را در نظر گرفت و بر روی ردپای حیوانات نقشهای معکوس، رو به بالا یا درونی قرار داد که اقدامی عملی برای فعالیتهای آزمایشگاهی و دیگر آموزشی، دانشآموزان و گردشگران طبیعت است.
بیست و دومین نمایشگاه بین المللی محیط زیست به همین چند غرفه ختم نمی شود. در بخشی دیگر، بچه های دبستانی با اشتیاقی که کودک در حضور بزرگترها دارد، اختراع دستگاه تصفیه آب را ارائه کردند. آنها استفاده از این اختراع را توضیح می دهند. گروه های نمایشی نیز از هر کابین اقدام خود را به صحنه می آورند و آن را توصیف می کنند. خودروهایی که از منابع اصلی آلایندگی محسوب می شوند با حضور در این نمایشگاه و گویی از تولید دود توبه کرده اند خود را توجیه می کنند.
حضور غرفهها و بازدیدکنندگان فراوان در این نمایشگاه نمونهای از این واقعیت است که نه تنها فعالان محیطزیست، بلکه مردم حتی اگر هفتهها مجبور به خانهنشینی به دلیل آلودگی هوا باشند، نیز وجود دارد. آنها از دغدغه های زیست محیطی خود دست بر نمی دارند، گویی طبیعت ایران را می شناسند و قدر آن را می دانند.
بیست و دومین نمایشگاه بین المللی اکولوژیک تا اول دی ماه به مدت ۴ روز میزبان چشمان همه کسانی است که با اندیشه هوای پاک و طبیعت سالم در شهر آفتاب می خوابند.
انتهای پیام/