/ 2025/02/06

سریال و فیلم مستند «سهراب و فروغ» به زودی کلید می‌خورد

تبلیغات بنری

به گزارش خبر جمعی فرهنگ و هنر برنا; نشست خبری ستاد بزگدشت فاروقی فرخ زاد با حضور علیریزو عزیزی مدیر و موسس این ستاد، دکتر نادر معماری مدیر اجرایی و سپیده حیدرآبادی مدیر روابط عمومی این رویداد در جمع هنرمندان ایران برگزار شد. . خانه

سپیده حیدرآبادی، مدیر روابط عمومی این رویداد فرهنگی گفت: ستاد یادواره فروغ فرخزاد و سهراب سپهری از سال ۱۳۹۳ آغاز به کار کرد و با محوریت ایده های این دو هنرمند و در بخش های مختلف فرهنگی و هنری از جمله کتاب و موسیقی فعالیت خود را آغاز کرد. ، پادکست و آثار تصویری، فیلم مستند است و فعالیت هایی دارد.

وی ادامه داد: در سال ۱۳۹۶ مراسمی به مناسبت نودمین سالگرد سهراب سپهری برگزار شد و امسال نیز برنامه های متنوعی برای نودمین سالگرد تولد فاروق فرخ زاد پیش بینی شده است. امروز نیز اطلاعیه این رویداد که اثر سلمان عبداللهی است به نمایش در می آید. همچنین انجمن خوشنویسان در این جشن همراه ما خواهد بود و زیر نظر جناب آقای حیدر موسوی رئیس این انجمن تعدادی از خوشنویسان برتر برای همراهی این مراسم معرفی خواهند شد.

حیدرآبادی گفت: باید گفت استاد سیداقت جباری که در زمینه خوشنویسی و نقاشی فعالیت می کند نام فاروق و سهراب را برای این مجموعه طراحی کرده است.

علی ریزو عزیزی مدیر و موسس ستاد یادواره فروف فرخ زاد در این نشست گفت: پس از برنامه های تدارک دیده شده به مناسبت نودمین سالگرد سهراب سپهری، تصمیم گرفتیم شعبه فروف فرخ زاد را در سال جاری در این ستاد راه اندازی کنیم. جلساتی که در شورای سیاستگذاری برگزار شد، این گروه را داشتیم، نادر معماری به عنوان مدیر اجرایی و سپیده حیدرآبادی به عنوان مدیر روابط عمومی، باران نیکراه به عنوان مدیر فرهنگی اقامتگاه فروغ فرخ زاد که در حوزه اجرا و نمایش فعال هستند. شعر او می خواهد کتابی منتشر کند. که از فرو فرخزاد قرار است آن را منتشر کنیم با مدیریت فرهنگی او به پایان می رسد. او همچنین مدیر هنری آلبوم های صوتی (پادکست) و فیلم مستند «مرد فاروق فرخ زاد» است.

آزودا صمدی، سخنگوی ستاد یادواره

وی ادامه داد: همچنین اوزودا صمدی بازیگر سینما گوینده صدای فاروقی فرخزاد خواهد بود و به عنوان سخنران ستاد یادواره فاروف منصوب شده است و شاهد حضور این عزیزان در برنامه ۱۶ آذر خواهیم بود. پادکست «صدای فروف» مجموعه‌ای مفصل است که باید با گفت‌وگوهای متعدد با افراد گروه خانواده او و در حلقه شخصیت‌های معاصر همراه باشد. در این کتاب نامه های منتشرنشده گلستان را نیز منتشر خواهیم کرد که ظاهری متفاوت دارند.

وی خاطرنشان کرد: در گالری آریانا علاقه مندان می توانند در مدت ۷ روز از آثار منتخب ۷۰۰ هنرمند دیدن کنند و تعداد کل آثار هنری بیش از ۲۰۰۰ اثر است. همچنین ۲۲ عکس مختلف از مراسم تشییع جنازه فروغ فرخزاد در ۵۸ سال پیش انتخاب و در بخش ویژه ای از نمایشگاه به نمایش درآمد. این عکس ها توسط یحیی دهقان پور، عکاس مشهور مقیم نیویورک به دفتر فروغ فرخزاد ارسال شده است.

عزیزی خاطرنشان کرد: در سال ۱۳۹۶ که فعالیت خود را آغاز کردیم، تنها ۹۰ هنرمند در مجموعه حضور داشتند و امروز از بین ۴۴۴ هنرمند در بخش «فروغ» ۹۰ نفر انتخاب شده اند.

عزیزی یادآور شد: پوستر ایجاد شده برای این رویداد مجموعه ای از چهره های تمامی هنرمندان تجسمی است که در هشت مدیوم با ما همکاری داشته اند و تلاش کرده ایم از این طریق حضور آنها را ارج نهیم. همچنین صداقت جباری خوشنویس و نقاش برجسته که به فاروق و سهراب بسیار علاقه داشت و آثار خود را با عشق فراوان به این مجموعه اهدا کرد.

تمامی آثار به ستاد یادواره تحویل داده شد

عزیزی با بیان اینکه تمامی آثار این مجموعه و کارگاه جمع آوری شده طی ۱۰ سال گذشته اهدا شده است، افزود: در بخش ترتیل هنرمندانی چون بهروز رضوی (راوی زندگی سهراب سپهری)، فرخ نعمتی، مسعود راچون. ، رویا تیموریان، امیر آقایی، جورج پطروسی حضور دارند.

زنده یاد امین تارخ نیز آخرین اثر خود را برای این مجموعه نوشت و اشعار تنهایی سهراب را روایت کرد. همچنین آهنگساز بزرگی چون استاد احمدی پژمان سال ها روی طراحی سمفونی سهراب کار کرد و افراد دیگری مانند بهزاد عبدی و پیروز ارجمند نیز با این مجموعه همکاری داشتند. ۱۰ آلبوم موسیقی تولید شده و قصد ما گسترش فرهنگ و هنر در داخل و خارج از کشور است.

سریال و مستند سهراب و فاروغ به زودی پخش می شود/ همکاری آزادا صمدی و باران نیکراه با ستاد فروغ فروغ

نظارت بر اشعار و قرائت سخنان سهراب تا زمان حیات استاد افشین یداللهی بر عهده ایشان بود. خیلی ها انتقاد می کنند که چرا بین سال های ۹۷ تا ۱۴۰۰ فعالیتی نبوده است. دلیلش هم این است که در حال حاضر تمام دنیا به دلیل بحران کرونا تعطیل است و ما نتوانسته ایم کار حدود هزار هنرمند را به درستی سازماندهی کنیم.

وی در خصوص شبهاتی که در خصوص فروش آثار و رعایت نکردن کپی رایت وجود دارد، گفت: مالکیت این آثار متعلق به موسسه آثار عصر خانور به ریاست علی ریزو عزیزی است و برخی از آنها نیز دارای حقوق معنوی روشنی هستند. از اطلاعات ما استفاده کرد و به دلیل وجود حق چاپ به هنرمندان گفته شد که خالق آثاری هستند که منحصراً برای این مجموعه خلق شده اند، اما این آثار در حراجی ها فروخته نشد. در داخل و خارج از کشور به فروش می رسند. و با وجود کپی رایت ستاد، تعدادی از هنرمندان از آثار برای استفاده شخصی خود استفاده کردند.

وی در ادامه افزود: در حال حاضر بیش از ۲۰۰۰۰۰۰ اثر هنری در خزانه ما وجود دارد که محفوظ است و تمامی اختلافات مربوط به فروش آثار شایعه است.

وی ادامه داد: پروژه خودمان بر اساس چندین محصول، کار با تحقیق و هزاران مصاحبه است که امیدوارم به زودی شروع شود و اتفاق خوبی در بخش سریال سازی بیفتد. مستندی به کارگردانی باران نیکراه به زودی کلید می خورد.

لوح تحریر فاروق از استاد امیرخانی

در ادامه دکتر نادر معماری مدیر اجرایی این رویداد نیز گفت: این رویداد مهم فرهنگی برنامه های متنوعی را تدارک دیده است که امروز در تلاش هستیم در این زمینه اطلاع رسانی کنیم.

وی ادامه داد: ۱۶ آذرماه که نودمین سالگرد تولد فاروق فرخزاد است، مراسمی را در گالری اوریانا برگزار می کنیم و آثار برگزیده آقای عزیزی را به نمایش می گذاریم. تا کنون بیش از دو هزار اثر مربوط به فاروق فرخ زاد و سهراب سپهری جمع آوری شده است و در نظر داریم در سال آینده این آثار را به نمایش بگذاریم و به این ترتیب شخصیت و طرز تفکر این دو هنرمند بیشتر خواهد شد. . قرار دادن

این معمار با اشاره به استاد غلامحسین امیرخانی (پدر خوشنویسی ایران) گفت: این افتخار را داشتم که چند روز پیش در خدمت استاد امیرخانی باشم و از نزدیک با ایشان دیدار کنم. آنقدر به فروغ وفادار بود که تقریباً دو سال بعد دوباره قلم به دست گرفت. آخرین فعالیت او خوشنویسی قبر استاد شجریان بود و بعد از آن کار دیگری نداشت.

وی در پاسخ به این سوال که چرا به جای هزار اثر از فاروق و سهراب، تنها ۹۰ هنرمند محدود شدند، توضیح داد: برای برگزاری این مراسم با محدودیت فضا مواجه بودیم و مدتی از تمامی گالری ها و مراکز مختلف از جمله خانه هنرمند این مجموعه ها راه اندازی سالانه خود را بسته اند و امکان تغییر تاریخ وجود نداشت. بالاخره با همکاری مدیریت گالری آریانا توانستیم این فضا را به مدت یک هفته اشغال کنیم. این گالری محدود به آثار تزئین شده حرفه ای است و در نهایت ۱۰۰ اثر را به نمایش می گذارد و به همین دلیل در حال به نمایش گذاشتن ۱۰۰ اثر مربوط به ۹۰ هنرمند از نسل های مختلف هستیم.

وی در ادامه با بیان اینکه عدد چهار در اشعار فاروق فرخزاد نهفته است، گفت: در شعر «ساعت چهار است، منجی در قبر خفته است» و در روز چهارشنبه ۴/۴/۱۳۰۴ در خانه این هنرمند توسط با گرفتن تمام آثار در تمام فضاهای گالری موجود، آنها را نشان خواهیم داد و کسانی که مایلند می توانند آنها را تماشا کنند.

صدای فروغ فرخ زاد

سپس سلمان رئیس عبداللهی درباره طراحی پوستر این مراسم گفت: آقای عزیزی افتخار طراحی پوستر فاروق فرخزاد را به من دادند و زمانی که اولین تصاویر به من ارائه شد با عنوان زیبای صداقت مواجه شدم. جباری با عنوان «من فروغ فرخ زاد» که برای من معنای عمیقی داشت. همه ما هنرمندان حاضر در این نمایشگاه حاضریم یک نفر و یک تن باشیم. از این رو تصمیم گرفتم چهره فروغ فرخزاد را با استفاده از چهره هنرمندان مختلف طراحی کنم و در بین صدها تصویری که استفاده شد، چهره فروغ فرخزاد نیز وجود دارد.

وی افزود: در این نمایشگاه پرتره ای از فاروق فرخ زاد را خواهیم دید. در تمام مدتی که مشغول طراحی این پوستر بودم طنین صدای فاروق فرخزاد در گوشم بود و سعی کردم در پوسترها آلمانی از این صدا داشته باشم و مربع های رنگی در این اثر نشان دهنده هارمونی صدای فاروق فرخزاد است. اثر ابدی و فنا ناپذیر دارد.

انتهای پیام/

تبلیغات بنری

منبع : خبرگزاری borna

تایماه

https://taimahmag.ir
 

آخرین مقالات

لینک های مفید

تازه های تکنولوژی

تازه های ورزشی

تازه های جهان